Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí na česneku, polenta, špenát.

Zpět
  • Autor: drobek1
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián

Energetická hodnota celkem: 6703 kJ

Bílkoviny (g): 124, Tuky (g): 83, Sacharidy (g): 81, SAFA (g): 19, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2234 kJ

Bílkoviny (g): 41.3, Tuky (g): 27.7, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájejte na větší kostky a česnek na silnější plátky. V hrnci rozpalte olej, na osmahněte česnek a maso, dokud se nezatáhne. Poté vodou nebo vývarem, pokud se bojíte používat alkohol při vaření pro děti. Stáhněte sílu varu na úplné minimum, aby vše v hrnci jen neznatelně bublalo, přidejte tymián a přikryjte poklicí.Duste asi 2 hodiny. Občas zkontrolujte, zdali se voda nevyvařila a maso se nepřipaluje - v tom případě ještě znovu trošku podlijte. Uvedené množství polenty zalijte vroucí vodou (její množství ještě poměřte s návodem na obalu, ne každá polenta je stejná a vyžaduje stejné množství vody) a rychle promíchejte, aby se neutvořily hrudky. Dle chuti můžete osolit. Hotovou kaši nechte zcela vychladnout. Poté je z ní možné tvořit kuličky nebo válečky. Pečte v troubě na pečícím papíře, dokud nebudou zlatavé a křupavé shora. Na 180°C to může trvat tak 30 minut. Špenát uvaříme a dochutíme jako obvykle, s česnekem a vajíčkem. Oleje je uvedeno 50 g, protože nelze jinak, netuším kolik vlastně potřebuju.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři