Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Květákové placičky

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 803 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 0, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Květák natrhejte na menší růžičky, uvařte v osolené vodě, zchladlý rozsekejte najemno a smíchejte s vajahitem. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, který s moukou vmíchejte do květáku. Lžicí tvořte placičky a dávejte je na pánev a pečte nasucho na mírnějším plameni. Můžete dát také placičky na pečicí papír a péci v troubě, kde je po chvíli obraťte. Podávejte samotné nebo se zeleninou.

Hodnocení (39 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 02. 2017 23:26
To vypadá dobře
04. 02. 2016 13:10
zkusil někdo přidat ovesné vločky?
10. 05. 2013 13:41
Super tip na večeři :-), tak mažu pro květák :-)
05. 05. 2013 08:21
Vypadá to skvěle.
05. 05. 2013 06:39
Taky mám ráda květák, teď jsme ho jedli 2 dny různě upravený.
04. 05. 2013 21:17
to vypadá dobře, květák miluju
20. 03. 2013 18:08
Květák mám moc ráda
06. 09. 2012 14:11
Dostala jsem chuť na květák, bude zítra k obědu :)
17. 04. 2012 15:00
Já je dělám- vejce, květák, eidam, šunka, strouhanka, sůl, pepř, petrželka a peču je v troubě na pečícím papíře. Člověk toho sní kvanta a pořád mu to v sebekoučinku vychází dobře :-D.
07. 04. 2012 07:10
Já dělám variantu z nastrouhaného květáku a brokolice, může být i syrový, přidat vejce, strouhaný sýr, místo mouky strouhaný syrový brambor, kořní a sůl. Hmotu dávám do formy na muffins (aspoň ji využiji, když nepečeme sladké) a upeču v troubě. podle množství přidaných brambor se dá jíst i bez přílohy, jen se salátem jako lehká večeře.
06. 04. 2012 16:45
Také je dělám ale používám vejce a nenapadlo mi je dát na pečící papír.
27. 03. 2012 20:26
moc dobré...
26. 03. 2012 10:10
už vím co si udělam na večeři :)
27. 02. 2012 12:17
Mňamky,to vypadá dobře :)
27. 02. 2012 11:37
Vajahit nepoužívám,tak 1 vejce se taky snese:-))vypadá to lákavě:-)
31. 07. 2011 17:52
a jaký je ten vajahit chuťově? Pozná se to na tom pokrmu (teď nemyslím konkrétně třeba tento recept), že byla použita nějaká alternativa? ..
20. 07. 2011 23:11
to Sasarezkova: Vajahit je vlastně náhradou za vajíčko, je to prášek, který se rozmíchá s vodou - podle gramáže buď nahradí celé vajíčko nebo žloutek. Měli by ho mít zejména v prodejnách zdravé výživy. Pravdu říci, jinde jsem ho ani neviděla.
19. 07. 2011 17:40
můžu se zeptat kde seženu ten Vajahit a co to přesně je díky Saša
03. 07. 2011 08:59
Do placiček dávám vždycky zelenou petrželku, je to mnohem lepší.
Ta trouba je dobrá, vyzkouším.
30. 06. 2011 22:35
Super, zrovna zítra se chystám vařit květák, tak vyzkouším.
30. 06. 2011 20:30
Ty jsou opravdu famózní!
12. 05. 2011 20:08
také dělám a je to výborné!!! :-)))
27. 04. 2011 10:30
V té trobě upéci, dobrý tip!
26. 01. 2011 15:12
mňamka
18. 01. 2011 14:23
Velice dobré,akorát květák nevařím,ale připravuji ho na páře..je chutnější..
27. 10. 2010 11:42
Ahojky taky delam tento receptík, jen misto mouky tam davám strouhanku
12. 10. 2010 11:14
Jak to dopadlo? Je to dobré?
06. 10. 2010 20:36
Už jsem koupila květák a půjdu na to!

Naši partneři