Kategorie receptů
- Autor: Luzie
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné | 200 |
Mouka pšeničná celozrnná | 70 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 20 |
Bílý jogurt Hollandia | 300 |
Jablka | 200 |
Mandle | 30 |
Rozinky | 30 |
Med | 30 |
Máslo čerstvé | 40 |
Vejce celá průměr | 105 |
Energetická hodnota celkem: 9634 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 308,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 163,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 482 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 15.4, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Pokud nemáme jemné vločky, rozemeleme je, smícháme s moukou, cukrem a kypřícím práškem. Přidáme jogurt, nastrouhaná jablka nahrubo, nasekané ořechy (mandle), rozinky, med, rozpuštěné máslo a žloutky a těsto pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Košíčky (silikonové formy) naplníme ze 2/3 těstem, vložíme do rozehřáté trouby na 180 C a pečeme 25-30 min. Počet porcí závisí na velikosti formiček.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.