Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

polévka z hlívy ústřičné

Zpět
  • Autor: jana.gregarova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, mletá paprika, majoránka

Energetická hodnota celkem: 1695 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 424 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme trošku oleje a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme vývarem a asi 10 minut povaříme. Mezitím v pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, osmahneme na něm mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a za stálého míchání ji krátce orestujeme, aby nezhořkla. Jíšku s paprikou dáme do hrnce, dobře rozmícháme, dochutíme pepřem, majoránkou, česnekem, solí a ještě alespoň 10 minut povaříme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři