Kategorie receptů
- Autor: jana.gregarova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrách (v suchém stavu) | 100 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Česnek | 15 |
Dochucovadla:
bylinková sůl, pepř, majoránka
Energetická hodnota celkem: 2285 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 82,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 571 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žlutý hrách přes noc namočíme. Vodu slijeme a vaříme asi půl hodiny doměkka. Pěnu během vaření sbíráme. Osolíme až po uvaření. Uvařený hrách pomixujeme, přidáme strouhanou zeleninu, česnek, majoránku a bylinkovou sůl. Dobře promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.