Kategorie receptů
- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 250 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Rajský protlak | 100 |
Česnek | 15 |
Olej olivový | 10 |
Brambory (syrové) | 150 |
Cibule | 100 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4672 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 188,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 63,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 779 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Cibuli orestujeme na oleji , přidáme česnek potom rajský protlak, na kostičky nakrájené brambory,červenou čočku, čilli papričku, osolíme a přidáme lžíci cukru. Vaříme do změknutí. Pak přidáme spařená a oloupaná rajčata a dochutíme citronovou šťávou. Ozdobíme bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.