Kategorie receptů
- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta růžičková | 500 |
Slanina anglická | 120 |
Švestky sušené | 100 |
Cibule šalotka | 100 |
Papričky chilli | 20 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
hrubozrnná mořská sůl, krémové balsamico
Energetická hodnota celkem: 4517 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1129 kJ
Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1. Pod studenou vodou omyjte kapustu, odřízněte spodní část, která drží lístky pohromadě, a ty následně opatrně oloupejte, chce to trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Zůstane vám malé „srdíčko“, které můžete použít třeba do polévky. 2. Šalotku nakrájejte na jemné plátky, špek a sušené švestky na kostičky. 3. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujte po dobu dvou minut šalotku a slaninu. Přidejte nakrájenou chilli papričku a sušené švestky, opět dvě minuty orestujte, vložte lístky kapusty, krátce prohoďte, zakapejte dle chuti balsamicem, ale nenechávejte ji na pánvi déle než minutu. 4. Vložte na talíř, dle chuti posypte několika krystalky hrubozrnné mořské soli a užívejte si báječné kombinace slaniny, švestek, chilli a růžičkové kapusty, která snad získá místo ve vašem srdci i jídelníčku. Podávejte ideálně s čerstvým bílým pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.