Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Vepřový závitek s kysaným zelím, brambory, papriková obloha

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1552 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Houby namočíme a krátce povaříme. Omytý plátek masa z kýty naklepeme, osolíme, opepříme, plníme plátkem šunky, kysaným zelím, proužky cibule a na nudličky pokrájenými houbami. Takto naplněný plátek zabalíme, převážeme nití, dáme na pekáček, podlijeme a v troubě upečeme. Když je maso měkké, závitek vyjmeme a uchováme v teple.Vypečenou šťávu zahustíme moukou rozředěnou ve vodě a provaříme. Podáváme s vařeným bramborem, ozdobíme na nudličky pokrájenými paprikami.

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 02. 2018 15:25
Zítra k obědu uvařím,dobrý nápad
31. 05. 2017 23:30
Už vím co synovi uvařím až dojede příští víkend na oběd
08. 10. 2015 16:37
A co místo zelí špenát??? Zkusím,uvidíme
17. 01. 2015 10:50
Recent mojí rodince moc chutnal. A je toho i celkem velká porce. Doporučuji vyzkoušet :)

17. 07. 2014 11:40
Tohle vyzkouším, ale bez hub .
16. 03. 2014 13:12
Vypadá to moc dobře,vyzkouším.
16. 03. 2014 11:59
Mňamka!! Dnes jsme měli k obědu, jen s malou změnou. Dělala jsem bez šunky, do zelí jsem přidala česnek, plátky masa trošku posypala ml.paprikou a pepřem. Zbylé zelí jsem dala do pekáčku pod závitky. Šťávu jsem nezahušťovala. Kdo miluje kys.zelí, pošmákne si!!
17. 08. 2013 09:50
dobrý nápad na zítřejší oběd. Vypadá zajímavě.
16. 08. 2013 07:49
Tak jste me inspirovali - dnes kuřecí závitek plněný kysaným zelím a bramborový knedlík:-) Už se na to těším:-)
14. 08. 2013 20:46
Já vařím spíš jednodužší jídla, ale určitě tenhle recept někdy vyzkouším.
21. 05. 2013 20:47
vypadá úžasně :) závitky dělám často, ale spíš kuřecí
23. 05. 2012 23:37
hmmm,vypadá to báječně,jen zvolím kuřecí maso (vepřové nemusím) :o)
09. 05. 2012 11:27
Recept měl úspěch.
01. 05. 2012 18:22
znám jako hanácký závitek; bez hub a šunky. Plátky (klidně krůta) naplním, zabalím a dělám v pánvičce podlité vodou. Šťávu pak nechám mírně vyvařit (zhoustne i bez mouky) a k tomu šťouchané brambory.
11. 04. 2012 12:51
Také doporučuji, tato kombinace by mě asi nikdy nenapadla a jsem ráda, že jsem vyzkoušela. Určitě budu vařit častěji
14. 03. 2012 15:07
Tak tohle bylo skutečně luxusní papání. Přidávám hned mezi moje oblíbené recepty. Skutečně jednoduché a zároveň moc chutné!
27. 12. 2011 13:43
Můžu jen doporučit. Rychlé na přípravu, nenáročné na suroviny. A kupodivu to snědli i ti nějvětší fajnšmekři. Jen když je špatně nakrájená kýta, nejde maso vyklepat do zabaleníschopného tvaru.
09. 07. 2011 16:28
Měli jsme dnes k obědu, jen jsme tam nedali houby a místo kysaného zelí zelí červené. Všem to ale chutnalo. Recept je jednoduchý, takže vyzkoušejte :)

Naši partneři