Kategorie receptů
- Autor: Leela
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
EH 1800 kJ, B 27g, T 13g, S 50g
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 90 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cibule | 20 |
Celer - bulva | 8 |
Petržel - kořen | 8 |
Květák | 8 |
Pór | 8 |
Mrkev | 10 |
Rajský protlak Tesco | 30 |
Víno červené | 25 |
Těstoviny vařené - průměr | 45 |
Dochucovadla:
Bobkový list, hřebíček, nové koření, špetka tymiánu a rozmarýnu, sůl, černý pepř.
Energetická hodnota celkem: 1477 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Maso osolíme, opepříme a opečeme v pekáči ze všech stran. Přidáme zeleninu, koření, rajský protlak, podlijeme vodou a červeným vínem, přiklopíme a dáme péct do trouby. Měkké maso nakrájíme na porce a uchováme v teple. Šťávu procedíme přes sítko a necháme ji prohřá. Podáváme s těstovinami. Čerpáno z knihy Hubneme s rozumem tvořivě
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.