Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí maso s květákem

Zpět
  • Autor: terkaH.
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso přední průměr500
Cibule100
Česnek20
Květák400

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 5272 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 39, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na velice tenké plátky. Ve větší pánvi rozehřememe tuk a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. V zápětí přidáme nakrájené hovězí maso a vidličkou dobře promícháme tak, aby se neslepilo. Dále přidáme sůl, pepř. Nesmíme dlouho opékat, aby maso neztvrdlo ale zůstalo uvnitř měkké. Osmahlé maso dáme na talíř a uschováme na teple. Do vzniklé šávy dáme na růžičky rozdělený květák a pod pokličkou jej asi 10 minut dusíme. Pak přidáme třený česnek a připravené maso. Pokrm promícháme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři