Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Bazalková pomazánka

Zpět
  • Autor: zuzkamalkova
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Bazalková pomazánka

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Flora150
Rajčata sušená80
Hořčice plnotučná průměr8

Dochucovadla:

60 g lístků čerstvé bazalky ½ lžičky mleté sladké papriky sůl a mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 3203 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 15, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 4.8, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Rajčata i bazalku nasekáme co nejvíce najemno a vložíme do mísy, kde vše smícháme s ostatními ingrediencemi. Jemně dosolíme a opepříme dle své chuti. Pomazánku mažeme na běžné pečivo nebo ji vložíme do misky a namáčíme do ní grissini nebo silné tyčinky.

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 07. 2017 00:38
Bazalka mi roste v květináči na balkoně, tak mohu vyzkoušet.
02. 07. 2017 21:58
Výborná pomazánka, doporučuji nechat jí den nebo aspoň několik hodin rozležet.

Naši partneři