Kategorie receptů
- Autor: Admifa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta (syrová) | 200 |
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Špenát listový mražený | 200 |
Sýr s modrou plísní (Lidl) | 115 |
Kunín smetana 12% | 50 |
Dochucovadla:
Sul, pepř
Energetická hodnota celkem: 3530 kJ
Bílkoviny (g): 70,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1765 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 29.5, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky, poklepeme, posolíme a popepříme. Na lžici sádla opečeme z obou stran. Přendáme do pekáčku, vkterém budeme zapékat. Špenát podusíme a osolíme. Navrstvíme ho na maso. Zasypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou. Zapékame při 200© dokud se niva nerozpustí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.