Kategorie receptů
- Autor: Petjule79
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Hollandia Jogurt bílý krémový | 100 |
Smetana zakysaná 15% | 400 |
Brambory (syrové) | 400 |
Lilek | 400 |
Rajčata konzervovaná | 800 |
Olej olivový | 10 |
Cibule | 50 |
Hovězí mleté průměr | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregano, skořice, zeleninový bujón
Energetická hodnota celkem: 12437 kJ
Bílkoviny (g): 168,
Tuky (g): 186,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 97,
Cukry (g): 61,
Vláknina (g): 44,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1555 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 23.3, Sacharidy (g): 19.4, SAFA (g): 12.1, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.1
Postup přípravy
Na troše oleje osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme maso a opečeme jej dozlatova. Masovou směs poprášíme oreganem a skořicí, zamícháme, přidáme loupaná rajčata v konzervě a jednu konzervu vody. Přidáme rozdrobený zeleninový bujón, osolíme. Přivedeme k varu, přisypeme lilek a bramboru na kostičky. Pod pokličkou dusíme 20 minut. Smetanu či jogurt smícháme s vejci a dvěma třetinami jemně strouhaného sýra. Masovou směs přemístíme do zapékací mísy, přelijeme ochucenou smetanou a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne. Podáváme s křupavým pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.