Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák v oleji (po odkapání) | 150 |
Kapary | 30 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 40 |
Gervais lightlife | 80 |
Citronová šťáva | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2033 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1017 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Poté v robotu nebo tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka tuňáka, žervé light a šťávu z poloviny citrónu, osolíme a opepříme. Vejce oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a jemně vmícháme do pomazánky. Na závěr přidáme lžíci malých kaparů. Podáváme s celozrnným pečivem nebo jako dip k zelenině pokrájené na hranolky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.