Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hříbkové rizoto na bílém víně

Zpět
  • Autor: Flora Gold
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, hladkolistá petržel nasekaná, zeleninový vývar dle potřeby

Energetická hodnota celkem: 7938 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 244, SAFA (g): 23, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1985 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold a na mírném ohni zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Pomalu vaříme a stále mícháme, abychom rizoto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijeme vývarem znovu a takto několikrát opakujeme. Rýži vaříme na skus do krémové konsistence. Nakonec rizoto zjemníme rostlinným tukem Flora Gold, posypeme nastrouhaným sýrem gran moravia a promícháme. Dle chuti osolíme. Hotové rizoto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 07. 2017 09:58
Taky mám s hlívou dobré zkušenosti. hříbky rizoto ale zas krásně ovoní, takže nejlepší bude zkusit tak i tak. Mám ráda italské rizoto s vývarem a vínem, tohle bude určitě moc dobré.
13. 10. 2016 20:46
je pravda, že některé studie udávají, že by hlíva mohla mít příznivý vliv na imunitu. :-) Jsme rádi, že chutná.
12. 10. 2016 14:54
Teď jsem si uvařila - s hlívou ústřičnou, pórkem místo cibule a červenou kapií - a bez vína... Výborné :-) Od té doby, co jím pravidelně každých 14 dní hlívu, nejsem nemocná :-)
11. 10. 2016 10:53
Zkusím,ale také musím vynechat víno :-)
11. 10. 2016 09:37
Já budu muset vynechat to bílé víno - prozatím

Naši partneři