Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. Zakoupit lze na www.stob.cz.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos průměr (syrový) | 480 |
Brambory pozdní | 480 |
Cuketa | 240 |
Cibule | 120 |
Paprika červená | 240 |
Mrkev | 80 |
Pomerančová šťáva | 60 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 120 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 24 |
Olej řepkový | 8 |
Dochucovadla:
sůl, česnek, citronová šťáva, bílý pepř, nové koření, bobkový list, celý pepř, oregano
Energetická hodnota celkem: 7544 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 153,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1886 kJ
Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme a stáhneme z něj kůži. Jednotlivé porce lososa osolíme, okořeníme bílým pepřem a necháme odležet. V pánvi rozpustíme cukr na tmavší karamel, zalijeme šťávou z pomeranče a citronu, přidáme trochu vody, divoké koření (nové koření, bobkový list, celý pepř) a odvaříme až na sirupovitou konzistenci. Do takto připravené várky vložíme připravené porce lososa a vaříme pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut, na závěr posypeme částí čerstvého oregana. Maso připravujeme až těsně před servírováním. Bramborová kaše Omyté a oloupané brambory uvaříme doměkka a slijeme. Přidáme teplé mléko, vyšleháme na kaši a dochutíme solí. Polovinu kaše smícháme s najemno nastrouhanou mrkví a trochou česneku. Letní zelenina Červenou papriku, cibuli a cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Na rozpálené pánvi na troše oleje zeleninu orestujeme, ochutíme solí, bílým pepřem a oreganem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.