Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Lilkový dip s celozrnnými nachos

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 90
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, chilli, 1 lžička kari koření, petrželka

Energetická hodnota celkem: 3452 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 139, SAFA (g): 6, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 863 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 34.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Troubu rozpálíme na 220 °C, lilek propícháme a na plechu s trochou vody pečeme do měkka. Lilek rozřízneme podélně, vydlabeme měkkou dužinu lžící do misky a necháme vychladnout při pokojové teplotě a poté rozmixujeme dohladka. Cibuli a česnek nasekáme na jemno a orestujeme na mírném plameni na troše oleje. Přidáme rajčata nakrájená na menší kostičky, nastrouhaný zázvor, koření a na jemno nasekanou petržel. Pod pokličkou dusíme zhruba 15 minut. Hotovou směs spojíme s rozmixovaným lilkem, dochutíme solí, chilli a limetkovou šťávou. Tortilly nakrájíme na trojúhelníčky a na sucho 2 minuty pečeme v troubě rozpálené na 200 °C, dokud nebudou křupavé. Tortillové nachos namáčíme do dipu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři