Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 6 |
Lilek | 500 |
Cibule šalotka | 50 |
Česnek | 7 |
Rajčata | 180 |
Zázvor | 3 |
Limetka | 40 |
Tortilla celozrnná | 200 |
Dochucovadla:
sůl, chilli, 1 lžička kari koření, petrželka
Energetická hodnota celkem: 3452 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 139,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 863 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 34.8, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Troubu rozpálíme na 220 °C, lilek propícháme a na plechu s trochou vody pečeme do měkka. Lilek rozřízneme podélně, vydlabeme měkkou dužinu lžící do misky a necháme vychladnout při pokojové teplotě a poté rozmixujeme dohladka. Cibuli a česnek nasekáme na jemno a orestujeme na mírném plameni na troše oleje. Přidáme rajčata nakrájená na menší kostičky, nastrouhaný zázvor, koření a na jemno nasekanou petržel. Pod pokličkou dusíme zhruba 15 minut. Hotovou směs spojíme s rozmixovaným lilkem, dochutíme solí, chilli a limetkovou šťávou. Tortilly nakrájíme na trojúhelníčky a na sucho 2 minuty pečeme v troubě rozpálené na 200 °C, dokud nebudou křupavé. Tortillové nachos namáčíme do dipu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.