Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 80
- STOB recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Banán | 480 |
Jablečné pyré | 130 |
Olej řepkový | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Mouka pšeničná celozrnná | 240 |
Džus jablečný | 20 |
Dochucovadla:
vanilka, dle chuti přidáme sušené plody (rozinky, brusinky) nebo oříšky
Energetická hodnota celkem: 9599 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 106,
Sacharidy (g): 294,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 115,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 480 kJ
Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Banány si nakrájíme na kousky do misky a ponorným mixérem ovoce rozmixujeme do hladka, přidáme jablečné pyré, 2 lžíce jablečného džusu, vanilkový extrakt (nemusí být), řepkový olej a 1/2 lžičky prášku do pečiva, popřípadě chia semínka. Přes sítko ke směsi prosijeme mouku se lžící prášku do pečiva, lžičkou kuchyňské sody a špetkou soli a celou směs dobře rozmícháme. Na závěr přidáme dle chuti hrst rozinek/brusinek nebo nasekaných oříšků. Těsto přesuneme do chlebové formy, vyložené pečícím papírem nebo vymazané trochou řepkového oleje a pečeme v troubě cca 1 hod 10 min. Pokud byste chlebíček vyndali dřív, může se stát, že spadne a bude uvnitř působit nedopečeně.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.