Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jahodový kefír

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 5
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jahody50
Banán60
Mléko kefírové 1,5 % tuku250

Energetická hodnota celkem: 750 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 3, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

250 ml bílého kefíru rozmixujeme tyčovým mixérem s čerstvými nebo mraženými jahodami a polovinou opravdu zralého banánu, který mu dodá potřebnou sladkou chuť. Jahody lze vyměnit i za jiné ovoce dle chuti.

Hodnocení (22 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 09. 2017 15:13
Banán je pro oslazení moc dobrý.
06. 09. 2017 06:34
dělam z mleka
12. 08. 2017 08:40
Kefír si dělám z Tibetské houby.
10. 08. 2017 11:34
Vyzkoušeno, a moc dobré
08. 08. 2017 09:05
Vypadá to skvěle, určitě vyzkouším.
07. 08. 2017 08:01
Banán a jahody je skvělá kombinace, míchám rozmačkané s bílým jogurtem, takto jako nápoj bude taky výborné.
18. 01. 2017 17:05
Dělám si něco podobného,jen místo banánu přidávám vanilkový tvaroh(kupuji ho v Lidlu),a trochu vanilkového nebo jahodového kefíru.
18. 01. 2017 09:01
Dělám si podobný nápoj z mléka a tvarohu :-)
11. 01. 2017 09:20
Občas i koupím ochucený kefír, ale dočetla jsem se, že těch kostek cukru je dost, vyzkouším tento domácí.
10. 01. 2017 11:25
Dala bych si hned.

Naši partneři