Kategorie receptů
- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ledvinky vepřové (syrové) | 578 |
Olej slunečnicový | 25 |
Cibule šalotka | 70 |
Paprika červená | 200 |
Hlíva ústřičná | 200 |
Smetana na vaření 10% | 125 |
kukuričný škrob | 12 |
Tavený syr Karička | 15 |
Syr Kleopatra 20% | 50 |
Petržel - nať | 10 |
Dochucovadla:
siľ, čierné korenie
Energetická hodnota celkem: 5424 kJ
Bílkoviny (g): 118,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1356 kJ
Bílkoviny (g): 29.5, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Ledvinky očistíme a naložíme přes noc do mléka s rozmačkaným česnekem. Ledvinky osušíme, opečeme, osolíme, opepříme a vložíme do zapekacejí misky. Obložíme na oleji orestovanou zeleninou a houbami. Za stálého míchání uvaríme bešamel zo smetany, 1PL kuk.škrobu, rozpustíme v ňom jeden trojuholníček taveného syra. a zalijeme ním ledvinky a zeleninu v miske. Zapékáme cca 1/2 hodiny. Nakonec posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.