Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Segedínský guláš z libové kýty

Zpět
  • Autor: Issina
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, červená paprika sladká, majoránka

Energetická hodnota celkem: 8353 kJ

Bílkoviny (g): 209, Tuky (g): 101, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 47, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1044 kJ

Bílkoviny (g): 26.1, Tuky (g): 12.6, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Libovou kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou kýtu a osmahneme společně, přidáme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme, zasypeme nepálivou červenou paprikou mírně podlijeme vodou a dusíme cca 50 minut pozvolna (el. sporák stupeň 4, indukce stupeň 5). Když je maso téměř měkké přidáme kysané zelí, které pokrájíme nadrobno, na maso vlijeme i nálev z kysaného zelí. Je li potřeba, dolijeme trochu vody a opět dusíme. Maso musí být do měkka a zelí též. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Je-li potřeba, mírně zaprášíme polohrubou moukou pro zahuštění (nedělám to, není to nutné).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři