Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Červená čočka na zelenině s candátem

Zpět
  • Autor: afrais
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, nové koření, bobkový list, chilli

Energetická hodnota celkem: 4771 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 119, SAFA (g): 12, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1590 kJ

Bílkoviny (g): 35.7, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39.7, SAFA (g): 4, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Dáme vařit propláchnutou červenou čočku (lze i jiný druh) spolu s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Nakrájíme cibuli na kostičky. Nastrouháme na delší tenké nudličky petržel a mrkev, pórek nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji cibuli, přidáme petržel a mrkev a po minutce i pórek. Nakonec přidáme nasekaný česnek. Osmahneme vše do změknutí. Nakonec smícháme s uvařenou čočkou, dosolíme a dokořeníme chilli podle chuti. V troubě upečeme narychlo na kapce oleje osolené a opepřené filety z candáta a podáváme. Dobrou chuť.

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 05. 2018 21:38
Vypadá tento recept moc chutně.
05. 10. 2017 19:29
Hmmm..vyzkouším
11. 03. 2017 15:16
To vypadá jedle, inspirace zaslouží dík. :O))
11. 03. 2017 11:53
No to určitě vyzkouším.
11. 02. 2017 11:18
tenhle recept mě zaujal, určitě zkusím
10. 02. 2017 09:27
Moc hezký recept. Určitě vyzkouším.
08. 02. 2017 19:06
Zajímavé a určitě výborné, vyzkouším

Naši partneři