Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Argentinská ostrá fazolová polévka

Zpět
  • Autor: anform
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli, pepř (dle chuti), paprika nebo chilli papričky (lehce dle chuti), malá snítka čerstvého koření (např. oregano)

Energetická hodnota celkem: 1147 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 4, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 3

Postup přípravy

1) Na trošce oleje orestujeme cibulku a česnek. 2) Přidáme okapané fazolky. 3) Dále restujeme a podlijeme vývarem. 4) Chvilku zavaříme. 5) Přidáme drcená rajčata a vaříme, než polévka zhoustne (přibližně 10 minut). 6) Poté ochutnáme a osolíme dle potřeby. 7) Přidáme papriku nebo chilli papričky. 8) Před podáváním ozdobíme nadrobno nasekaným čerstvým kořením, např. oreganem. Tip: Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte ji do polévky těsně před dovařením, lehce promíchejte a prohřejte.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 01. 2019 05:35
Fazole teď mám moc ráda, přidávám je do čeho to jde. Tohle zkusím. Dík
15. 01. 2019 20:56
Fazolovku máme také moc rádi. Pravda, zpravidla sklouznu k méně "nezávadné" verzi ( uzené a trochu smetany ), ale ráda se nechám inspirovat a zkusím to i takhle :-).

Naši partneři