Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 30 |
Česnek | 5 |
Rajčata | 160 |
Avokádo | 400 |
Cibule | 70 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli papričky
Energetická hodnota celkem: 3085 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 771 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Avokáda rozpulíme a vyndáme pecku. Tu vyjmeme tak, že do ní lehce zasekneme čepel nože a jednoduše jí pomocí něj vyloupneme. Obě poloviny avokáda vydlabeme ze slupky lžící a v misce rozmačkáme vidličkou. Rajčata rozpůlíme a odstraníme dužinu. Zbytek pokrájíme na malé kostičky, stejně tak červenou cibuli a česnek. Přidáme také nasekané chilli papričky bez semínek (nemusí být, pokud ostré nevyhledáváte). Ke směsi přidáme koriandr rozsekaný nahrubo a vše přidáme k avokádu. Zakapeme citrónovou šťávou dle chuti, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Podáváme s pečivem, jako dip k masu nebo v tortillách.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.