Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Nessinka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 750
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Nessinka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Miluju bramborovou kaši :-)

03. 03. 2013

Je to prosté, miluju bramborovou kaši.

Miluju ji s masem,
miluju ji přelitou štávou z masa,
miluju ji s párkem,
miluju ji s omáčkou (trošku prasečinka, ale je to mňamka, která se hodí, když máte zrovna vyoperovaný všechny moudráky),
miluju ji zapečenou,
miluju ji samotnou,
...
No prostě ji miluju :D

Ale bohužel se mi sem do jidelníčků moc nehodí :-(

Vždycky jsem ji dělala z brambor, smetany a trošky másla, ale když to zadala tady do tabulek, tak se mohli semafory strhnout :D

Začala jsem experimentovat:
vynechala jsem máslo, to nestačilo
vyměnila jsem smetanu za polotučné mléko, stále to nestačilo
vynechala jsem i mléko, bylo to naprosto hnusný
pár brambor jsem nahradila mrkví, hmmm nebylo to špatný
přidala jsem tam ješte kousek celeru, hmmm bylo to ještě lepší a tabulkám se to začalo i víc libit :D

Postupným zkoušením jsem došla k názoru, že pro mě nejlepší poměr brambory : mrkev : celer je 3 : 2 : 1 .... stačí to uvařit pár minut v páře, pak hodit do mixéru a trochu osolit a je to mňamka a semafory to taky nestrhne :)
Ale chce to fakt poradne rozmixnout, jestli fakt neco nesnaším, tak je to kousnout do celeru :/

Takže pokud jste někdo, stejně jako já, odmalička zavislák na bramborový kaši, zkuste tuhle zeleninovou variantu :-)
S kouskem masa a čerstvou zeleninou je to super oběd.
Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 04. 2013 16:53
Taky mám bramborovou kaši moc ráda a od té doby, co chodím sem, si ji mixuju s řapíkatým celerem, s brokolicí nebo s cuketou. Vnuk (11 let) má bramborovou kaši nejraději za všeho na světě ale když jsem mu chtěla dát mixovanou (bez zeleniny), tak to jen ochutnal a odmítl s tím, že to není opravdová kašička. A zkontroloval, jestli ta další je opravdu ručně pohňácaná a našlehaná :-).
10. 04. 2013 10:54
HankaCh : teda brambory a kroupy jsem nedělala,ale určitě udělám
10. 04. 2013 10:42
Taky takové dělám, u rodiny mi dokonce prochází bramborovo mrkvová v poměru 1:1, k rybám je vynikající brambory/celer 1:1 ale klidně dávám i víc celeru, pak se dá udělat i s brokolicí. Kaši i docela často nastavuji vařenou pohankou nebo kroupami, prostě co je po ruce.
10. 04. 2013 10:22
Dost dobrej nápad, určitě vyzkouším
10. 04. 2013 09:44
Ty jsi ale šmoula Koumák. Hezky jsi to vymyslela - uspokojila jsi své chuťové buňky, vymyslela odlehčnou verzi a přitom si i pochutnáš. A vo tom to je! Blahopřeji.
10. 04. 2013 09:38
Variantu brambory a mrkev dělají ve Francii:)))
A to je národ gurmánů:)))))))
10. 04. 2013 09:37
Vyzkouším...když to udělá semaforkům dobře:)
Díky za bezva tip a krásný den:))))))
10. 04. 2013 09:22
Kdo nastavujete kaši cuketou, loupete ji předtím? (Já jinak do všeho cuketu neloupanou, ale dumám, zda by se ta slupka dostatečně "zkašovitěla".)
10. 04. 2013 09:21
Takhle delám kaši taky :-) bez celeru ale to mlíko si do ní neodpustím....člověk si nemůže odpírat zase všechno! :)
10. 04. 2013 09:19
Také to určitě vyzkouším,miluju brambory ze všech příloh nejvíc.Díky za tip :-)
10. 04. 2013 09:12
Kaši miluji, určitě vyzkouším se zeleninkou. Díky
10. 04. 2013 09:07
Dobré tipy, určitě vyzkouším, kaši miluju :-)
10. 04. 2013 09:04
Mléko nahrazuju tou vyvařenou vodou z brambor, pak nemusí být ani tolik másla, protože to obsahuje škrob (nemůžu mléko). Občas přidám lžičku sojové smetany. Semaforky to zvládají. Na tu tvoji variantu se zeleninou už se delší čas chystám :) tak mám aspoň dbrý návod :)
10. 04. 2013 08:26
Já taky miluju kaši, nicméně zjistila jsem, že nejlepší je brambory s česnekem a mrkví buďto tyčovým mixérem bez mléka (podle Veroniky Žilkové), ale pak je kaše taková hutná a málo nadýchaná, nebo si tam menší množství méka dám a nechám ji šlehačem nadýchat - jsem taky závislák.
13. 03. 2013 21:19
Zatím jsem nezkoušela, ale hned si to ukládám. Díky za nápad :)
13. 03. 2013 19:10
brkaši já taky můžu :-) s čímkoliv :-)
13. 03. 2013 19:09
Dělám to úplně stejně, jen mrkev a brambor, celer totiž nejím od maliča se mi příčí :D...ale jinak je to dobrá varianta, a mnohem lepší jak obyčejná bramborová kaše :))
04. 03. 2013 06:09
Díky za nápad, také kaši miluji
03. 03. 2013 22:41
Petra: tuhle silenost nam delali ve skole ... bylo to asi to nejvic syty jidlo, co jsem v zivote jedla :D a hlavne hnus ten omastek z rizku na tom knedli ... brrr
03. 03. 2013 22:33
Bramborovou kašičku mám taky ráda a v létě, když zahrádka vydávala své poklady, jsem část brambor taky nahrazovala cuketou.
Evi, mě dostala kombinace smažený řízek v trojobalu, houskový knedlík a zelí.... Pro někoho možná běžné, ale já si to prostě nedokážu představit :-)
03. 03. 2013 22:29
jako ona ta kase s omackou neni vubec marna ... takovy to UHO je s ni fakt dobry :D ale jak rikam ... tyhle prasecinky az v krajnim pripade :D
03. 03. 2013 22:21
Kdysi jsem na kolejích znala člověka, který jedl brkaši s míchanými vajíčky. Tvrdil nám, že tak se jí "u nich", kdesi u Karlových Var ;-)
03. 03. 2013 22:13
Taky vyzkouším, aby byla změna
03. 03. 2013 22:01
určitě vyzkouším :)
03. 03. 2013 21:34
Když k vaření přidáš i pár stroužků česneku a tu kořenovou zeleninu jak jsi psala , získáš další chuť anvíc. Hodí se pak ke všemu. STOB nás učí s jídelníčkem experimentovat a hledat zdravější varianty toho, co máme rádi. Blahopřeji k novému a vynikajícímu jídlu.
03. 03. 2013 21:30
Děkuju za radu. Patřím k stejným šílencům jako vy. Ikdyž s omáčkou je to i na mě moc. :-D
03. 03. 2013 21:25
Je Abulo, cuketa=výplňková zelenina, to zkusím! Díky za nápad.
03. 03. 2013 21:17
Výborná bramborová kaše je z brambor a cukety (1:1). I semaforkům se velmi líbí !
03. 03. 2013 20:23
když ja krupky nerada ... dodnes se vidím sedět celé hodiny nad krupkovou polívkou od babičky ... asi až v 8 večer mě vysvobodila mamka a babička tu polívku vzteky radši dala slepicím :D ... jinak tu kaši mám ráda třebas se zamíchanou cibulkou nebo parmazánem a nebo bylinkama :D ... teda kaši na chleba bych si asi nedala, ale věřím tomu, že se to tak dá taky jíst ... no přeci se to nevyhodí, že?
03. 03. 2013 20:16
... chtěla jsem napsat s hořčicí...
03. 03. 2013 20:15
Brambrkaše je prima, mám ji spojenou s obaleným gothajem u babičky. S mrkví a celerem jsem taky zkoušela, ale spíš jako šťouchané brambory a dobrý, chutnalo nám. Brambrkaši lze udělat místo s máslem s dobrým olivovým olejem, má zvláštní chuť. A vůbec nejlepší mi přijde nastavovaná s krupkami, česnekem a majoránkou. A pamatuji dědu mého bratránka, ten si studenou mazal na chleba s hořící...
03. 03. 2013 20:10
Jo já mám bram.kaši taky ráda :-)
Zkusím tu tvoji díky za radu :)))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři