Sledujte nás:

Datum registrace: 30. 06. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

ZuzkaDostalova

Původní Sebekoučink

30 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 3 kg

Získané body

Tento měsíc: 15
Celkem: 7903
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

ZuzkaDostalova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Mýtus

18. 07. 2013

Houby jsou masem chudých

   O houbách se říkalo, že jsou masem chudých. Toto rčení nevzniklo z faktu,
že by houby mohly ve výživě nahradit maso, ale že se dají kuchyňsky upravit
všemi způsoby jako maso – houby dušené, pečené, smažené, dokonce i houby
grilované, houbový guláš, houbové karbanátky apod.

    Houbová sezóna je v plném proudu - můžete si jimi zpestřit jídelníček.
Obsahují průměrně 3 % bílkovin, které mají příznivé složení aminokyselin.
Obsah tuků a jednoduchých sacharidů je zanedbatelný, významný je však
obsah vitaminů (skupiny B, někdy i E, D, C a karotenů) a minerálních látek.

   Pokud máte houby rádi, ale nejste zastánci sběru, mějte po ruce "hotové
rychlovky" (houby konzervované, zmrazené, sušené atd.).

   Máte-li oblíbený recept z hub - ideálně ze žampionů, můžete se přidat
do naší soutěže o nejlepši recept.

Zdroj: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 07. 2013 22:04
Na houby nechodím, nepoznám je..., ale kupuju hlívu, žampiony a občas dostanu píchavku, sem tam zavařené hříbky....dělám na nich přírodně masíčko, sem tam omáčky
19. 07. 2013 12:15
Šárka1958: Houby jsou stejně jako zelenina tvořeny především vodou, liší se však zastoupením živin a dalších látek - houby obsahují více bílkovin a dalších dusíkatých látek. Velmi vysoký je v houbách obsah vlákniny, narozdíl od zeleniny obsahují také chitin, díky kterému jsou těžko stravitelné. Nevýhodou je také vyšší obsah kontaminantů, zejména těžkých kovů v ekologicky zatížených oblastech. Houby jsou pro hubnutí výhodné, ale vzhledem k uvedenému jich nemůžeme jíst tolik jako zeleniny.
16. 07. 2013 23:29
Mám ráda houby, ale bohužel je v lese nenacházím...tak konzumujeme kupované - žampiony (radši hnědé nebo portobello) a hlívu...s konzervovanými se moc nechytám, konzumujeme je spíš "na přikousnutí", asi jako kyselou okurku...ale určitě jednou za týden.
16. 07. 2013 23:23
Muriela: Vyzkoušela jsem přidat recept do soutěže a jde to jen, když v ingrediencích zvolíte krájené žampiony. Pokud máte recept, kde by se hodily, tak se přidejte:-)
Jinak máte pravdu - houby mají schopnost kumulovat různé minerální látky, bohužel často bývají i toxické a radioaktivní. I některé jedlé houby obsahují určité množství přirozených toxických látek, např. volně rostoucí žampiony, a proto bychom i jedlé houby měli konzumovat v rozumných množstvích.
16. 07. 2013 21:38
Já dělám z hub skvělou dřšťkovou polévku.
Ideální je hlíva ústřičná a nebo hnědé žampiony, které nakrájíme na nudličky, orestujeme na trošce oleje, přidáme buď trochu sladké a pálivé papriky, zalijeme vodou, přidáme houbový masox a na kostičky nakrájené brambory, uvaříme do měkka, zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou a dochutíme česnekem, pepřem a majoránkou.
A nebo nedáváme papriku ale kousek šunky, kterou orestujeme spolu s houbami.
16. 07. 2013 16:49
No, o to jsem se snažila, ale marně ... recept je ale z čerstvých hub, třeba to jde, jen pokud se použijí ony nakládané žampiony?? Je to jedno, nechte to tak, ragú by z nakládaných hub asi nebylo dobré, tak tam recept hlásit nebudu
16. 07. 2013 16:40
Recept pro soutěž lze vybrat z databáze vlastních receptů, pokud už ho máte uložený, anebo zadejte nový recept do vlastních receptů, který následně přihlásíte do soutěže.
A měli by být použity opravdu žampiony ve slaném nálevu.
16. 07. 2013 15:23
Chtěla jsem recept přidat do soutěže, ale řekla bych, že to nejde? ... Když otevřu v roletce soutěž, tak jdou recepty jen prohlížet???
16. 07. 2013 15:02
Myslím, že jsem někde četla, že houby bohužel ukládají těžké kovy, takže ani s nimi by se to nemělo přehánět. Ale jako zpestření jídelníčku, proč ne?
Hrozně moc mne baví houby sbírat, jíst už je tolik nemusím. Oblíbený recept je houbové ragú podle kuchaře Radka Kašpárka ... myslela jsem, že se soutěží jen o recept s nakládanými žampiony, z nich by asi ragú vyrobit nešlo?? Recept do soutěže přidám, kdyžtak ho můžete vyhodit ....
15. 07. 2013 22:15
Květo udělej si lišky na smetaně s novým brambůrkem a okurkový salát :-) dělal jsem je v pátek a hoodně dobré..
15. 07. 2013 22:04
Mám je ráda v polévce či omáčce, smaženici moc nemusím. Ani sbírat je neumím :-)))
15. 07. 2013 21:53
Houby jsou skvělé, zrovna mám v lednici krabičku lišek, tak přemýšlím, co s nimi podniknu ;-)
15. 07. 2013 21:45
Zrovna zítra mám houby se zeleninou, už se těším :-))
15. 07. 2013 21:40
Nedají se houby brát jako zelenina? Když má tolik vitamínů a minerálů?

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři