Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

kenla

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1289
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

držte mi pěsti - co vařit?

30. 05. 2011

Ahojky holky... tak se dívám, že jsem tu zaregistrovaná od konce března a teprve teď to jdu teda zkusit naplno. Musím. Moje váha je děsná, kondička ještě horší a nemám co na sebe :(
Ale potřebuju Vaši pomooooooooc! Vůbec nevím co jíst... jakože teoreticky znám vše, co a jak má být, jenže.... jsem děsně vybíravá, málo co mi chutná a vařit zdravě prostě neumím. Netuším, co vařit na obědy - navíc to musí být jedlé i pro mou dvouletou dcerku. Když se občas odvážím hledat recepty, akorát se vždycky naštvu, protože stejně nic nenajdu! Totiž... ze zeleniny jím akorát mrkvu, papriku, hrášek, kukuřici... mrkvu a papriku navíc jen čerstvou, vařenou zeleninu prostě nemám ráda :( takže co jíst? prosím poraďte, jsem už zoufalá, každá moje dieta skončila právě na tomhle... nevěděla jsem co jíst a tak jsem radši nejedla nic, což se samozřejmě nedá vydržet a nastal jojo efekt... ale já už to nechci! chci bojovat, tak mi držte pěsti, snad to zvládnu! Bojím se toho vážení, i bez toho tak tak vše stíhám (dcerka a podnikání), ale prostě musím!
Moooc děkuji všem :)
Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 05. 2011 13:15
já myslím že se vše časem naučíš i jíst nějakou zeleninku třeba by ti zachutnala cuketa osmahnutá na másle,nebo mraženou zeleninu taky dělám na másle jako přílohu.
31. 05. 2011 11:53
a co zelí? Kysané a hlávkové?
31. 05. 2011 11:50
Robi prodávají v obchodech se zdravou výživou, já si kupuju buď neochucené, které jen posypu kořením a hodím v alobalu na kontaktní gril. Nebo prodávají i robi oválky ke grilování (http://www.robi.cz/joomla-overview/polotovary/ovalky), ty už jsou nějak marinovaný, takže taky jen na gril nebo do mikrovlnky prohřát a se zeleninou to zdlábnu. Nebo kupuju štíhlé nudle (http://www.vyzivovyporadce-hubnuti.cz/eshop/86), na ty nakrájím sojový párek, sýr a mám "špagety" s o hodně nižším obsahem sachrů než kdybych si udělala klasický. Kdysi tu někdo psal recept na květák, který já teda od té doby dělám pořád, nevím, zda přesně podle toho receptu, ale prostě uvařit květák, uvařit brambory. Do pečící misky dolů nakrájím květák, na to jarní cibulku (tu fakt zbožňuju), na to brambory, zalít rozšlehaným vajíčkem, zapíct. (samozřejmě nějaká sůl, pepř). Jednou jsem do rozšlehanýho vajíčka ještě nastrouhala eidam, protože mi vycházelo málo bílkovin, a bylo to taky moc dobrý. Pak další jídlo do trouby - uvařím brambory, do zapíkací misky dám nakrájenou cibuli, tyhle brambory, na kostičky uzený tofu nebo sojový párek, bílou papriku, grilovací koření (můžeš rozmíchat v trošce oleje), zamíchám, dám zapíct, ničím to nezalívám. Taky mi to chutná.
31. 05. 2011 09:21
jéé díky moc za info, určitě vyzkouším, hned ho půjdu koupit :)
31. 05. 2011 09:00
Bílkoviny lze dohnat např.tuňákem,cottagem,šmakounem.....jinak kuskus stojí cca 40,-je balený v krabici po 500g.....stačí pouze podle návodu zalít horkou vodou a nechat chvilku odstát...potom ho míchám s kuřecím masem a dušenou zeleninou a nebo i loupaná rajčata z konzervy se dají přidat.Kukskus je těstovina..a myslím že i podobně chutná....:-)))
31. 05. 2011 08:53
kudlubnu a ředkvičky neee, květák jo, ale umím ho jen smažený :)
on asi velký problém bude to, že prostě neumím vařit zdravě a jiné jídla, než vždycky vařila moje mamka (což byly omáčky, buchty, smažené apod.) :( takže možná by mi chutnalo robi, ale netuším co to je a ani jak na to hehe :)
31. 05. 2011 08:42
a vida, maso nemusíš. tak v tom případě co zajít do zravé výživy pro Robi maso, šmakouna aspod. Já tam např včera sehnala karbanátky z robi masa s kysaným zelím, jsou v balíčku čtyři, dva bohatě zasytí, když k tomu přidáš nějakou pro tebe ucházející zeleninu nebo drobátko přílohy
31. 05. 2011 08:40
kedlubna, ředkvičky, květák, nic z toho nejíš? :(( tady asi neporadím, nejím maso, takže moje jídlo by ti tuplem nechutnalo
31. 05. 2011 08:40
maso taky moc nemusím :)
ale včera jsem bojovala statečně.... dala jsem si tunu ledového salátu a kupodivu mi i chutnal :) možná to časem, pomalu půjde, jen do sebe nechci cpát něco, co mi teď fakt nechutná, aby to nezlomilo tu mou vůli k hubnutí, kterou zas konečně po letech mám :)
30. 05. 2011 21:49
z masa a dortíků - nebo nevím co ti jede - hold zeleninu neuděláš, ani se sebelepším receptem....:-))))))
30. 05. 2011 21:47
Ale myslím, že přeci musí existovat něco, co ti bude chutnat. Myslím, že jsi rozhodně ještě nevyzkoušela všechno. Jak jsi psala v blogu z toho co máš dosud ráda vařit neumíš, protože ti z toho mála dochází inspirace. Je to taky asi o tom mít tu vůli něco změnit a trošku experimentovat....
30. 05. 2011 21:13
Není tak úplně pravda, že hlad je nejlepší kuchař... syn zbožňuje kuře, ale když jsem ho udělala se zeleninou, tak konstatoval, že je maso nasmrádlé tou zeleninou a vzal si raděj chleba - on, který by se mohl užrat masa. Ale syrovou zeleninu si dá, to zase jo, ale v jídle může být akorát hrášek. Rozmixovaná mu nevidí, páč ji nevidí :-D. Kolegyně v práci si nevezme ani chlebíček, na kterém je kousek zavařené papriky - celý chlebíček prý smrdí od té papriky. Když někdo nerad tu zeleninu, tak je to asi fakt problém...
30. 05. 2011 21:06
já nevím,ale můj muž taky nejí žádnou vařenou zeleninu.. .tedy nejedl. Teď až na fazolky jí vše. Musí ;) a nestěžuje si
30. 05. 2011 20:25
jéje holky, vy o tom tak krásně povídáte, jak kdyby to šlo lusknutím prstů :( já s tím bojuju od mala a je mi skoro 28. Něco jako cuketa, kedlubna, fazolky... to prostě není nic pro mě a myslela jsem, že tohle je o tom naučit se vařit z toho, co má člověk rád a ne se trápit tím, co mu nechutná, s takovou to nevydržím :(
ale díky za rady, já se s tím zkusím nějak poprat sama, snad se zadaří :(
30. 05. 2011 19:34
Ono, po pravdě... nejlepší kuchař je hlad, je to tak? Čímž nechci radit - hladověj. Ale když jsem si nastavila a rozepsala svůj první týden,klepala jsem se na každý jídlo :c)). A vcelku mi v tu chvíli bylo jedno, co to je. Navíc jsem taky rychle pochopila, že i když se v zelenině taky zvlášť nevyžívám, je nezbytná. Proč? Je velice nízkokalorická - můžu jí sníst kupu a jsem NACPANÁ pár kilojoulama. Což se třeba o dalších potravinách říct nedá. Člověk si zvykne na chutě. Pokud tě to nenutí na zvracení, nauč se to jíst. Protože pokud se tvůj jídelníček skládá z pár VIP potravin a pak skupinky těch, co jsi ochotná akceptovat, dost rychle se to "ojí". A co potom?
30. 05. 2011 19:23
To je fakt, chce to zkusit. Však zeleniny je spousta druhů.....třeba zelí, cuketa, kedlubny nebo zelené fazolky....ty se daj upravit i teplé
30. 05. 2011 18:45
Já zeleninu fakt nejedla a ted po třech měsících v poho, sice ne všechnu, ale sním i brokolici, kterou dřív fakt nikdy.:-) A mám na ní čím dál větší chuť, už mi příjde divný jídlo bez zeleniny. :-) Jde o zvyk. :-) Ať se daří.:-)
30. 05. 2011 13:21
Blanko melouny můžu po kilech! Už aby je začky prodávat za pár korun, mňam :) ALe není v nich zas moc sacharidů? A kuskus jsem ještě neměla! Jak to chutná? Jak se to připravuje? :)
Jolano já taky nejsem vůbec masová - když bych nemusela vařit pro dcerku, tak maso nejím snad vůbec. Bílkoviny asi budou teda problém i pro mě...
Rajčata nemám ráda asi nejvíc ze zeleniny - ale nevadí mi takové ty loupané v plechovce, když si je rozmixuju... jde to tím nahradit? :)
30. 05. 2011 10:16
Taky mne napadlo že můžeš si udělat kuskus s hráškem a kukuřicí a kuřecím masíčkem....:-))Kuskus je opravdová rychlovka..:-)))
30. 05. 2011 10:16
Co se týče obědů , protože nejsem masová , většinou si dělám různé zelenino - přílohové směsi( brambory ,těstoviny,rýže) .Je to většinou rychlovka . Např.na lžičce oleje(mám titanovou pánev)orestuji rajče,česnek,listový špenát- pak přidám těstoviny, osolím ,okořením a je hotovo . Vařím si však jen pro sebe - rodina chodí a jen nasávají(co to tady tak voní?) , neměla bych odvahu jim to nabídnout , protože jsou všichni vč.manžela dost mlsní a jedí jen klasiku . Odpoledne k večeři se snažím jíst maso se zeleninou ( teplou nebo ve formě salátů) ne vždy se mi však zadaří .Bílkoviny jsou pro mě stále problém . Takže co se týče hubnutí , nepatřím mezi rekordmanky -ale spíše dle hesla "pomalu ale jistě" Za 3 měsíce jsem zhubla pouze 7 kg.Toto hubnutí neberu jako dietu , ale jako úpravu životního stylu .
30. 05. 2011 10:14
Ahojky,opravdu jak se zde píše tak zelenina je hodně důležitá...:-))ale začíná sezóna melounů...takže pokud je jíš máš zatím po dobu léta vyhráno....:-))meloun je zelenina....:-)))jinak držím palečky a věřím že se začne dařit...:-))
30. 05. 2011 09:51
poschovávat nepomůže, na tohle jsem děsná :) stačí malinký kousek něčeho v jídle, co mi nechutná, a hned to poznám :)
30. 05. 2011 09:46
Co tu zeleninu poskovávat do něčeho, tak aby nebyla vidět :)
Na varimezdrave se taky ispiruju :) To zvládneš :)) Ono to půjde, všechno je je jen o zvyku :))
30. 05. 2011 09:44
ahojky, na recepty od Vás holek jsem se dívala a vždycky jsem tam našla něco, co by mi nechutnalo :(
Polívky už vařím úplně bez jíšky (holt moje mamka všude používala jíšku), díky dcerce jsem se naučila zahušťovat ovesnýma vločkama nebo ničím...
Na tu knížku s receptama právě koukám, je dobrá? vyplatí se to?
Já mám dva problémy, které mi vždy v hubnutí bránily - ta zelenina, že neumím vařit zdravě.. a pak hlavně čas - není čas vařit, tak se odbydu nějakou nezdravou rychlovkou :( takže tyhle dvě věci jsou pro mě teď největší úkol!
30. 05. 2011 09:38
Ahoj, v záložce recepty najdeš jistě nějakou inspiraci. Také je fajn pohledat u ostatních na blozích, plus někteří mají chuťové inspirace ve fotogalerii. Já mám ráda polévku z červené čočky (na tošce oleje osmahnout nastrouhanou mrkev, zalít vodou, přidat propláhnutou červenou čočku, vařit do rozpadnutí a ochutit solí a tymiánem).
Jinak zkus dělat běžné recepty zdravěji (nezahušťovat jíškou, maximálně např. rozmixovanou zeleninou nebo bramborou, přestat sladit, místo světlého pečiva tmavé, místo sýrů cottage a tvaroh, ovesné vločky ap.) Zkus jiné druhy zeleniny, třeba Ti nějaká ještě zachutná (brokolice, kedlubnové zelí atd.) Celkem fajn inspirace je na stránce www.varimezdrave.cz a taky Stob vydal nějakou kuchařku nebo co, tak kdyžtak si ji objednat. Doufám, že se Ti bude dařit.
30. 05. 2011 09:37
Bondulko díky za tip, něco podobného mám vymyšleného k obědu, jen s rýží :)
Caliste já nevím, mám to tak už od mala, vždy jsem byla děsně vybíravá... postupem času se to trošku mění, ale ne moc... myslím ale, že třeba okurky a hlávkový salát občas jíst můžu, ale jíst saláty nejsem zvyklá vůbec, maximálně mrkvový :) je to fakt se mnou špatné, proto taky vypadám tak, jak vypadám, jenže s tím už musím něco dělat :(
30. 05. 2011 09:27
Co se to naučit jíst? :) Proč ti nechutná? Mě na začátku spousta věcí taky nechutnala.. například vařená mrkev.. ted si na ní šmakuju.. hodně se mi změnily chutě.. navíc jsem objevila spoustu koření, které udělají z jednoho jílda 10 variant..
Pokud jen syrovou zeleninu.. dělat si různý saláty(globus má koření na saláty 4,5/ pytlík) a k tomu nějakou bílkovinu - maso na X způsobů..
Ale jinak fakt problémek, zelenina tu je základ :)
30. 05. 2011 08:54
Takže jíš mrkvičku a kukuřici? Tak zkus n troše olivového oleje osmahnout (prohřát) na jemno nastrouhanou mrkev s kukuřicí, osol, opepři. Přidej rýžové nudle (uvařené) nebo tmavou housku + nějakou bílkovinu dle chuti - shmakoun, eidam atd. Miluju to :o)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři