Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

stajana

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9287
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

stajana

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pro milovníky čajů – Pečený čaj

24. 11. 2011

Ingredience:

*    1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé)hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny, borůvky

*    1200 cukru krystal

*    2 dcl rumu (nemusí být)

*    1citron

*    lžička skořice

*    3 nemleté hřebíčky

 Postup:

Ovoce nakrájíme na kousky(jablka a hrušky nemusíme loupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce acukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici ahřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáčina 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu.Podle toho se řiďte čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinoutroubu. Během pečení občas promíchejte Po upečení, ještě horké, dáváme doskleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :)


Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1–3 lžičkypečeného čaje a zalijeme horkou vodou.  Necháme vyluhovat a pijeme. Vonípo tom celý dům a každý chce recept :)
Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 11. 2011 16:28
Přes zimu až přijdeme z procházky se bude určitě hodit díky !!!!!
26. 11. 2011 12:45
Díky za recept. Právě jsem čaj nandala do sklenic a už se těším, jak s ním překvapím své dcery. Můj muž sice koukal nedůvěřivě, ale vzhledem k tomu, že si už dává druhý hrnek (a dobrovolně :-)) , tak můžu říct, že čaj má úspěch.
25. 11. 2011 15:34
Mamka dělá jen švestky, cukr a vlašské ořechy - a je super. Ten rumík se dá dolít až do hrnku - každý svou míru.
24. 11. 2011 19:40
Vypadá to jednoduše,vyzkouším.Teď v zimě do sebe stále leju čaj:-))
24. 11. 2011 19:24
doma děláme podobný ... jen s méně cukru a musím se přidat je výýýborný ;-)
24. 11. 2011 17:07
Díky za recept, určitě ho vyzkouším:-)
24. 11. 2011 15:31
K nám známí jezdí už jen na tenhle čaj.
24. 11. 2011 15:25
Děkuji, při čtení jsem si řekla.že to bude kalorická bomba, ale není tomu tak. 3 lžičky nemohou narušir výrazně energetický příje, Akorát to bude moc dobře chutnat a pak by nastala jiná, nedietní situace. O pečeném čaji jsem do dneska jen skyšela, m¨na STOBu i o něm četla, ale recept vidím dnes poprvé. Učitě si ho upeču. Dík.
24. 11. 2011 15:17
Teď jsem ještě nakoukla do svého blogu na recept :-) Omlouvám se za chybu v předchozím komentáři - dávám 750 g na 2 kila ovoce.
24. 11. 2011 14:44
Pečený čaj mám moc ráda. Dělám ho také, ale určitě bych z receptu ubrala cukr - bohatě stačí 750 g na 1 kilo ovoce.
24. 11. 2011 14:28
DÍKY!!! Zní to skvěle, určitě vyzkouším!!!

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři