Sledujte nás:

Kategorie potravin

Hovězí maso přední průměr (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 800 kJ
Bílkoviny: 18 g SAFA: 5.9 g
Tuky: 13 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.1 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí předního je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto není při redukční dietě příliš vhodný. Pokud byste ho přesto konzumovali, odřízněte alespoň viditelný tuk a zkonzumujte pouze malé množství.

Náhrada

Vhodnější alternativou je hovězí zadní, které obsahuje méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři