Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kančí průměr (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 510 kJ
Bílkoviny: 22 g SAFA: 1.4 g
Tuky: 3 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kančího je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Pokud si vyberete libový kousek, můžete kančí maso občas zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete libovým vepřovým (kýta, pečeně, panenka) nebo hovězím.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři