Sledujte nás:

Kategorie potravin

Telecí plec (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 450 kJ
Bílkoviny: 21 g SAFA: 1.5 g
Tuky: 3 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.16 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u telecí plece je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Telecí plec můžete občas zařadit do jídelníčku, nahradit ji můžete běžnějšími libovými druhy masa, například vepřovou kýtou, pečení či hovězím zadním.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři