Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřový bok bez kosti a kůže (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1350 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 7.8 g
Tuky: 30 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.1 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřového bůčku je však obecně velmi vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má velmi vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřové (kýta, pečeně), hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři