Sledujte nás:

Kategorie potravin

Klobása ostravská
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 710 kJ
Bílkoviny: 15 g SAFA: 5.1 g
Tuky: 12 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 2.7 g

Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. Podíl masa a obsah tuku se může lišit u jednotlivých výrobků, dle vyhlášky by však tyto výrobky měly obsahovat minimálně 60 % masa a maximálně 35 % tuku. Zpravidla však bývá v těchto výrobcích obsah tuku nižší než ve většině ostatních klobásách, jedná se však také o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Výrobek obsahuje velké množství soli a řadu přídatných látek. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká. Z těchto důvodů klobásu raději do jídelníčku nezařazujte, je však výhodnější než klobásy s obsahem tuku kolem 30 - 40 %.

Náhrada

Vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři