Sledujte nás:

Kategorie potravin

Sádlo vepřové škvařené
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 3750 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 44.6 g
Tuky: 99 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Jedná se o bezvodý tuk, je tedy vhodný i na smažení. Obsahuje však poměrně vysoké množství nasycených mastných kyselin, které působí negativně na kardiovaskulární systém. Nevýhodou je také obsah cholesterolu. Z těchto důvodů sádlo do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Na smažení používejte raději rostlinný olej, nejlépe řepkový. Na namazání pečiva jsou vhodnější margariny s vhodným složením mastných kyselin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři