Sledujte nás:

Kategorie potravin

Šunka vepřová nejvyšší jakosti
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 480 kJ
Bílkoviny: 18 g SAFA: 1.8 g
Tuky: 4 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 1 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.2 g

Šunka nejvyšší jakosti musí dle legislativy obsahovat minimálně 16 % čistých svalových bílkovin a nesmí být při její výrobě použita barviva, škrob, rostlinné bílkoviny a jiné živočišné bílkoviny. Jedná se tedy o nejkvalitnější šunku s nejvyšším podílem masa. Šunka je zdrojem plnohodnotných bílkovin a obsah tuku je poměrně nízký, můžete ji proto do jídelníčku občas zařadit. Nevýhodou je vysoký obsah soli a fosforečnanů, nekonzumujte ji proto ve velkém množství.

Náhrada

Tuto šunku můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ji můžete krůtí či kuřecí prsní šunkou, vybírejte však šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři