Sledujte nás:

Kategorie potravin

Treska (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 340 kJ
Bílkoviny: 18 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.16 g

Jedná se o mořskou rybu, která se často používá na výrobu filé a dalších rybích výrobků. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Treska obsahuje velmi málo tuku a je vhodné ji zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři