Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tuňák (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 600 kJ
Bílkoviny: 23 g SAFA: 1.3 g
Tuky: 6 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.1 g

Jedná se o mořskou rybu s tmavým masem. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tuňák obsahuje přijatelné množství tuku, jedná se navíc o tuk s příznivým složením mastných kyselin, je proto vhodné ho zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři