Sledujte nás:

Kategorie potravin

Makrela ve vlastní šťávě
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 830 kJ
Bílkoviny: 15 g SAFA: 4.2 g
Tuky: 15 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.6 g

Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Makrela obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ji proto občas v malém množství konzumovat.

Náhrada

Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři