Sledujte nás:

Kategorie potravin

K-Classic Tvarohový dezert Stracciatella
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 674 kJ
Bílkoviny: 5.9 g SAFA: 4.7 g
Tuky: 7.2 g Cukry: 17 g
Sacharidy: 18 g Vláknina: 0.5 g
Sůl: 0.1 g

Jedná se o tvaroh se zakysanou smetanou a ochucující složkou. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje poměrně vysoké množství tuku a velké množství přidaného cukru, energetická hodnota je proto vysoká a není příliš vhodné ho zařazovat ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři