Sledujte nás:

Kategorie potravin

Amarant
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1520 kJ
Bílkoviny: 15 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 7 g Cukry: 1.3 g
Sacharidy: 60 g Vláknina: 13 g
Sůl: 0.01 g

Amarant, jiným názvem laskavec, se řadí mezi pseudocereálie. Oproti klasickým obilovinám obsahuje více bílkovin s vyšší biologickou hodnotou a více tuku, který má také příznivé složení. Stejně jako obiloviny je bohatým zdrojem škrobu, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Amarant neobsahuje lepek, je proto vhodný i pro bezlepkovou dietu. Používá se jako zelenina nebo jako obilnina.

Náhrada

V přiměřeném množství je vhodné amarant zařazovat do jídelníčku. Nahradit ho můžete jinými běžnějšími typy obilovin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři