Sledujte nás:

Kategorie potravin

Otruby
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1155 kJ
Bílkoviny: 16.8 g SAFA: 0.7 g
Tuky: 5.7 g Cukry: 2.3 g
Sacharidy: 38 g Vláknina: 40.4 g
Sůl: 0.01 g

Otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování obilovin. Jsou především bohatým zdrojem vlákniny, která napomáhá správnému fungování trávicího traktu a slouží jako prevence řady onemocnění. Otruby se dají využít jako přídavek do jogurtu, obilných kaší nebo při pečení. Není však vhodné otruby konzumovat ve velkém množství, nadměrný příjem vlákniny zhoršuje využitelnost důležitých živin a může mít další negativní účinky.

Náhrada

Konzumace otrub je velmi příznivá, není však vhodné je konzumovat ve velkém množství. Otruby můžete nahradit například ovesnými vločkami.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři