Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chlebíčky špaldové (Racio)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1571 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 1.2 g
Tuky: 2.3 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 73 g Vláknina: 5.9 g
Sůl: 0.8 g

Jedná se o pufované chlebíčky z rýže a špaldy. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Obsah vlákniny je v tomto výrobku průměrný. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, pufované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Nevýhodou pufovaných výrobků s nižším obsahem vlákniny je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které mají nižší glykemický index. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři