Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mandarinka
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 180 kJ
Bílkoviny: 0.6 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 8.2 g
Sacharidy: 9 g Vláknina: 1.1 g
Sůl: 0.01 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Mandarinky jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C, provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Obsah cukru je v mandarinkách průměrný, můžete je proto v přiměřeném množství konzumovat.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři