Sledujte nás:

Kategorie potravin

Ostružiny
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 210 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1 g Cukry: 5 g
Sacharidy: 8 g Vláknina: 5.6 g
Sůl: 0.01 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Ostružiny jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C, vitaminu K a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu, hořčíku a draslíku. Obsah cukru je spíše nižší, ostružiny proto můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři