Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kypřící prášek do pečiva
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 390 kJ
Bílkoviny: 0.1 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 22.6 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.04 g

Nejčastěji se jedná o směs jedlé sody (hydrogenuhličitanu sodného), difosforečnanu disodného a mouky nebo škrobu, které slouží jako plnidlo. Nevýhodou je obsah fosfátu, jejichž příjem by se měl omezovat kvůli negativnímu působení na vstřebávání vápníku. V množství, ve kterém se kypřící prášek používá, však není příjem fosfátu nijak významný. Na trhu je možné koupit i bezfosfátový kypřící prášek. Samotný kypřící prášek není ve výživě nijak významný, nevhodné složení však mají většinou pokrmy z něj připravené, které jsou většinou bohatým zdrojem energie, cukru a tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři