Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kuskus pšeničný celozrnný (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1450 kJ
Bílkoviny: 13.8 g SAFA: 0.7 g
Tuky: 2.3 g Cukry: 0.8 g
Sacharidy: 65.7 g Vláknina: 6 g
Sůl: 0.04 g

Kuskus je spařená tvarovaná krupice vyrobená nejčastěji z pšenice. Výhodou kuskusu je jeho rychlá příprava, stačí ho pouze zalít vodou a nechat nabobtnat. Hlavní složkou kuskusu jsou sacharidy, je proto především zdrojem energie, dále obsahuje malé množství bílkovin.

Náhrada

Kuskus můžete do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit, při redukci hmotnosti však omezte množství a doplňte zeleninou. Celozrnný kuskus je vhodnější než běžný kuskus díky vyššímu obsahu vlákniny a dalších prospěšných látek. Místo kuskusu můžete použít například bulgur, jáhly, celozrnné těstoviny nebo rýži natural.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři