Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rajský protlak
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 460 kJ
Bílkoviny: 3.5 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 20.7 g
Sacharidy: 23 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.3 g

Pokud je zelenina zpracována vhodným způsobem a jedná se o kvalitní suroviny, zachovává si i sterilovaná zelenina řadu příznivých látek. Rajčata jsou významná především díky obsahu lykopenu. Protlak je oproti pyré více zahuštěný, energetická hodnota je proto trochu vyšší. Vyšší je však i chuťová výraznost, stačí proto použít menší množství protlaku. Některé protlaky bývají přislazovány cukrem, vybírejte raději protlaky bez přidaného cukru.

Náhrada

Rajský protlak můžete v přiměřeném množství použít např. pro přípravu omáček na těstoviny, kuskus apod. Nahradit ho můžete rajčatovým pyré nebo čerstvými rajčaty.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři