Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Salát z pečené červené řepy

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, koriandr

Energetická hodnota celkem: 703 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 1, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 176 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Celé neloupané červené řepy omyjeme v teplé vodě a důkladně zabalíme do alobalu s trochou soli a zakápnuté řepkovým olejem. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů asi na jednu hodinu. Po jedné hodině vyndáme, necháme trochu zchladnout a řepu oloupeme. Poté nakrájíme na tenké plátky. V misce si s vodou rozmícháme citrónovou šťávu, ocet balsamico, panenský olej, na jemno nastrouhaný zázvor a hrst nasekaného koriandru. Dochutíme solí a pepřem. V této směsi obalíme plátky červené řepy a necháme odležet.

Fotografie

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 07. 2017 15:42
Mňam :-))
31. 07. 2017 08:27
Určitě stojí za vyzkoušení. Za mne jedině bez zeleného koriandru, jedné z velmi mála věcí, která mi svou charakteristickou chutí vadí.
31. 07. 2017 08:20
Tenhle recept si schovám na zimu
31. 07. 2017 06:54
Něco podobného dělám - je to dobrůtkám, určitě stojí za vyzkoušení :-)
27. 07. 2017 09:00
Salát z pečené řepy jsem ještě nedělala, určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci.

Naši partneři