Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Slávky na víně

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, citronová šťáva, petrželka, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 4924 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 47, SAFA (g): 11, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 2462 kJ

Bílkoviny (g): 56.5, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3.5

Postup přípravy

Slávky očistíme a necháme chvíli ve vodě. V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou šalotku a česnek, rajčata, bobkový list a orestujeme. Přidáme slávky, osolíme a opepříme a podlijeme bílým vínem. Dusíme pod pokličkou cca 10 min. Hotové pokapeme citronovou šťávou. Neotevřené mušle nepoužijeme. Syrové musí být zavřené, vařené zase otevřené, pokud je to naopak, vyhodíme je. Podávat můžeme s opečenými toasty.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři