Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Fazolový "hummus"

Zpět
  • Autor: www.nehladu.cz
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 4188 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 97, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 698 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Fazole dejte přes noc namočit do studené vody. Druhý den vodu vylijte, natočte novou, přidejte lžičku sody a vařte asi 2 hodiny. Vylijte vodu a nechte fazole vystydnout. Pro rychlejší přípravu lze použít i konzervované fazole. Rozmixujte fazole s trochou studené vody. Přidejte tahini, stroužek česneku a slunečnicová semínka, rozmixujte a poté dochuťte podle vlastních preferencí solí, pepřem a chili. Vymačkejte citron a naposledy zamíchejte směs mixérem. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři